10.07.2021.
GSS - stanica Zenica

AKCIJA SPAŠAVANJA 17-GODIŠNJAKA U JANJIĆIMA

U zeničkom naselju Janjići iza 19 sati odvijala se akcija spašavanja 17-godišnjeg A. M. koji je pao sa litice u nepristupačan teren odakle su ga oko 22 sata izvukli pripadnici MUP-a ZDK.

Sedamnaestogodišnji A. M. je nešto iz 19 sati došao na liticu gdje se prema riječima mještana inače okuplja omladina, ali je iz sada neutvrđenih razloga izgubio ravnotežu i pao sa visine od oko 30 metara u veoma nepristupačan teren.

Akcija spašavanja u kojoj su vodili pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK, učestvovali su još i mještani te spasilačke ekipe uključujući i Gorsku službu spašavanja Stanica Zenica.

Izvlačenje mladića koji je prilikom pada zadobio teže tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma, trajalo je svega 30 minuta, a sve zahvaljujući profesionalnosti i hrabrosti zeničkih specijalaca.

Mladić je nakon izvlačenja kolima hitne pomoći i pod policijskom pratnjom prevezen na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti ustanovljen stepen povreda.

U spašavanju je učestvovalo šest pripadnika Gorske službe spašavanja Stanice Zenica. Nažalost, ova nesreća je još jednom pokazala koliki je značaj spasilačkih službi i kolika je potreba ulaganja u iste. 

Povrijeđenom mladiću želimo brz oporavak, naše misli su s tobom.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram