07.11.2021.
GSS - stanica Zenica

DRUGI VIKEND LJETNOG TEČAJA GORSKOG SPAŠAVANJA NA SMETOVIMA

Drugi vikend obuke ljetnih tehnika spašavanja u organizaciji Gorske službe spašavanja Federacije BiH održan je na Smetovima kod Zenice, a domaćin je bila GSS stanica Zenica.
Uvježbavanje sistema za spuštanje i transport unesrećenog, izrada improvizovanog transportnog sredstva i osnove potrage uz vježbe na terenu bile su aktivnosti ovog vikenda ljetnog tečaja kojem prisustvuju pripravnici spasioci iz Gorske službe spašavanja Stanica Zenica, GSSStanica Bihać, GSS Stanica Sarajevo, GSSStanica Zavidovići, GSS Stanica Tuzla, GSS Stanica Kakanj.
Uz prošli vikend i domaćina iz Stanice Sarajevo, ovaj vikend kolegijalnost i toplu dobrodošlicu pokazali su članovi Stanice Zenica.
Aktivnosti obuke realizovane su na lokalitetu Smetova i našem objektu kod Doma Saveza Izviđača i Radioamatera.
Programom obuke predviđena su još dva vikenda rada, učenja i vježbe, a od 20 učesnika Stanica Zenica s ponosom dobija nova 3 vrijedna pripravnika.
Uloženo vrijeme i trud kroz učenja, vježbanja i napredovanja pokazuje rezultate, a sve to radimo sa ciljem da naša zajednica može računati na nas kad nas zatreba.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram