07.11.2021.
GSS - stanica Zenica

JER DIJELJENJEM ZNANJA SE USTVARI BOGATIMO

Gorska služba spašavanja Stanica Zenica ostvaruje saradnju sa drugim nevladinim organizacijama u našem gradu sa uzajamnom podrškom i dijeljenjem znanja.
U utorak, 29.06.2021. godine su članovi naše stanice u prostorijama Doma mladih Zenica uradili pokaznu vježbu i radionicu sa vodičima i članovima Udruženja za razvoj planinarstva i sportskog turizma VEDRO sa temama izrade improvizovanih transportnih sredstava i pružanja prve pomoći na planini.
Ovo je početak projektnih aktivnosti koje realizujemo u društvenoj zajednici, a zadovoljstvo nam je da se znanje i spremnost za djelovanje u slučajevima nezgoda na planinama i nepristupačnim terenima proširuje na veći broj ljudi.
Projekat se implementira uz pomoć horska služba  Češke Republike, uz suradnju partnera: GSSuBiH, Ministarstvo sigurnosti BiH i Veleposlanstvo CZ-a.
Opći cilj projekta je doprinijeti razvoju kvalitetnog spašavanja ljudi u BiH kao i posjetitelja u planinskim područjima BiH, te doprinijeti smanjenju nesreća.
Cilj projekta: jačanje kapaciteta partnerskih organizacija i njihova kooperacija koja vodi održivom razvoju gorskih službi spašavanja u BiH.
Naše je da uživamo u bladogatima prirode i ljepota, ali i budemo odgovorni sticanjem znanja o ponašanju i djelovanju u vanrednim okolnostima.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram