05.11.2021.
GSS - stanica Zenica

MEDICINSKI TEČAJ FGSS

Sjećate se prije nekih 20 dana kad smo vas obavijestili o Harunovom i Kenanovom prisustvu prvom vikendu medicinske obuke ispred FGSS-a?

Drugi vikend Medicinske obuke održan je proteklog vikenda na planinarskom domu "Čusine" kod Jajca. Nastavni plan za drugi vikend je praktičnog karaktera.

Naši pripravnici su zajedno sa kolegama iz Jajca, Bihaća, Sarajeva i Brčkog radili na praktičnoj vježbi i stvarnim situacijama u kojima možemo zateći unesrećenog.

Plan FGSS sa instruktorima, dr Varupom i medicinskim tehničarom Trumićem je da se bazira na trauma pregledu, imobilizaciji unesrećenog, upotrebi zavojnog materijala, postavljanje okovratnika i mnogim drugim temama.

U nedjelju su svi učesnici Medicinske obuke pristupili praktičnom, a zatim pismenom ispitu. Kriterij za polaganje bio je iznimno težak.

Sa ponosom možemo istaći da su pripravnici iz Zenice, Harun Drino i Kenan Hrustanović položili Medicinski tečaj Federalne Gorske službe spašavanja.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram