10.07.2021.
GSS - stanica Zenica

SKUPŠTINA FEDERALNE GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA

Novo rukovodstvo GSS F BiH- Skupština Gorske službe spašavanja Federacije BiH jučer, 24.1.2105., je na vanrednoj sjednici na Smetovima kod Zenice razriješila dosadašnje i imenovala novo rukovodstvo.

Tajnim glasanjem za novog predsjednika 10- točlanog Upravnog odbora izabran je 47- godšnji Zeničanin Enis Šikalo, uposlenik Oružanih snaga BiH i član GSS-a Zenica. Njegov zamjenik je Hajrudin Prutina iz Goražda, a predsjednik Skupštine je ostao Redžep Grabus.

Skupština je odlučila da posebno aplicira krovnoj međunarodnoj spasilačko asocijaciji ICAR- CISA, bez obzira što djeluje pod okriljem Planinarskog saveza BiH, a usvojenje su i određene izmjene u Statutu, među kojima su i one da unutar GSS-a se mogu formirati još i službe za spašavanje na vodi i pod vodom te za helikoptersko spašavanje.

Inače, Federalni GSS ima deset stanica, koje djeluju kao zasebna udruženja građana u Bihaću, Sarajevu, Mostaru, Konjicu, Kaknju, Zenici, Zavidovićima, Travniku, Gornjem Vakufu i Goraždu.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram