05.11.2021.
GSS - stanica Zenica

ZAVRŠENA DEZINFEKCIJA GRADA

Samostalna služba za zaštitu i spašavanje Grada Zenica u trećoj, završnoj, fazi obavila je dezinfekciju haustora u 18 mjesnih zajednica, a svakodnevno je na terenu predano na zaštiti zdravlja stanovništva radilo između 20 i 25 pripadnika službe.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica, istakao je kako grad od početka pandemije koronavirusa sukcesivno vrši dezinfekciju grada.

- Vjerujem da na taj način doprinosimo sporijem širenju koronavirusa. Presretan sam i zadovoljan sa ovim volonterima. Posebno naglašavam da oni ne završavaju svoj posao, već od sutra ujutro kreću u dezinfekciju svih biračkih mjesta i objekata gdje će građani u nedjelju doći i izvršiti svoju građansku dužnost da glasaju - ističe Kasumović, još jednom naglašavajući da je zadovoljan što grad ima volontere što će znati nagraditi.

Almir Sarajlić, vršilac dužnosti pomoćnika gradonačelnika za civilnu zaštitu, koji rukovodi Samostalnom službom za zaštitu i spašavanje Grada Zenica, ističe da je u akciji dezinfekcije grada bilo uključeno i 18 mašina.

- Osim toga, mijenjali smo i timove, ali i bili u stalnoj komunikaciji sa Higijensko-epidemiološkom službom “Doma zdravlja”. Sve je urađeno prema standardima i propisima struke - kazao je Sarajlić.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram