10.07.2021.
GSS - stanica Zenica

ZNAČAJNA DONACIJA KOMPANIJE LINDE GAS BH

Nastavljajući provoditi politiku društvene odgovornosti kompanija Linde gas BH d.o.o. Zenica donirala je Gorskoj službi spašavanja Zenica opremu koja im je potrebna za njihovo kvalitetnije djelovanje.

Radi se o opremi koja je neophodna za rad spasilaca na terenu u svim uvjetima, kao i opremi koja se koristi prilikom pružanja prve pomoći unesrećenim licima.  Dio donirane opreme koristi se i za brzo stavljanje čamaca u pogon za spašavanje na vodi.

Donaciju je uručio direktor Linde gas BH d.o.o. Zenica Emir Berbić koji je tom prilikom istakao da je ovo samo nastavak aktivnosti društvene odgovornosti kompanije Linde koja pokušava da učestvuje u podršci kvalitetnih projekata u BiH.

Svi smo se uvjerili prije dvije godine koliko je neophodno da članovi Gorske službe spašavanja imaju kvalitetnu opremu i da mogu brzo reagovati. Ova donacija samo je mali doprinos u onome što njima treba da bi uvijek bili spremni pomoći unesrećenim osobama na teritoriji koju pokrivaju, naglasio je Berbić.

U Gorskoj službi spašavanja su zadovoljni doniranom opremom. Kako kažu svaka donacija je dobro došla obzirom na nikakva ulaganja vlasti u ovu oblast.

Uprkos činjenicama da je u situacijama kakve smo imali u maju 2014.godine izlazak na teren GSS-a od životnog značaja, odnos nadležnih prema ovim službama i dalje je gotovo ingnorantski. Ova oprema koju smo dobili od kompanije Linde sigurno će nam mnogo značiti u našem boljem opremanju i, što je jako važno, većem samopouzdanju naših spasilaca kada izlaze na teren da pomažu ljudima jer će imati kvalitetnu i provjerenu opremu, izjavio je Ermin Skender, predsjednik Gorske službe spašavanja Zenica.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram