07.11.2021.
GSS - stanica Zenica

DRUŽENJE SA DJEČICOM IZ OBDANIŠTA BRACO I SEKA IZ NEMILE

Gorska Služba Spašavanja Stanica Zenica je u subotu 24.07.2021. godine organizovala ugodno druženje na izletištu Smetovi i zipline za naše mališane u saradnji sa vrtićem "Braco i seka" iz Nemile.

Cilj ovog projekta je bio je obogatiti boravak u prirodi djeci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima sa zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajem.
Među malim i slatkim junacima i junakinjama smo imali čast upoznati i Darisa- dječaka koji čuje samo 20% na jedno uho i to zahvaljujući kohelarnim aparatu koji je nedavno Darisu ugrađen.
Daris je neke svoje strahove već prevazišao uz malu podršku fotoaparata, hodanja i druženja sa našim potražnim psom Atosom.
Subotnje jutro i podne smo proveli u ugodnom druženju sa malim drugarima- možda i budućim spasiocima. Upoznali smo se sa opremom planinara i spasioca, ponovili osnove o ponašanju u prirodi i osnovama prve pomoći.
Za ovu svrhu stanica je nabavila dva mala specijalna pojasa za djecu.
Nastavljamo sa sličnim djelovanjem i ubuduće jer uživamo u preventivnim i edukativnim aktivnostima sa djecom i mladima.
Zahvaljujemo se našim fotografima i članovima Dijani Muminović, Jasiru Smajiću i Damiru Alispahiću za ustupljene fotografije i video dronom koji je u pripremi.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram