06.11.2021.
GSS - stanica Zenica

POČETAK OBUKE SKIJANJA

Da bismo maksimalno bili uspješni i da bismo pravovremeno reagovali na svaki poziv odakle god on dolazi, da li iz Zenice i njene okoline ili iz bilo kog dijela zemlje, neophodna nam je stalna edukacija i vježba.
Za članove GSS Team-a poželjno je da znaju vrlo dobro skijati da bi mogli u zimskom periodu, u bilo koje vrijeme i bilo gdje doći i spasiti unesrećenog i na skijama.
Protekli vikend smo iskoristili da započnemo obuku skijanja sa našim članovima koji do sada nisu imali priliku da nauče skijati. Početna obuka se odvijala na lokalitetu Smetova. Skijaš početnik će kroz fazu obuke proći, učiti i uvježbavati, a zatim i u potpunosti usvojiti sve elemente skijaških tehnika, držeći se pritom uglavnom principa postupnosti - treba prvenstveno naučiti jednostavnije, a zatim složenije elemente. Nakon završene osnovne obuke bazirat ćemo se na turno skijanje i zimske tehnike spašavanja uz obuku vožnje AKI čamca.
Već naredni vikend planiran je nastavak obuke na uređenoj ski stazi da bi što kvalitetnije usavršavali usvojene tehnike.
Svi znamo da su GSS-ovci uvijek spremni odazvati se bilo kojoj akciji, ponekad riskirajući i vlastiti život. Sve rade volonterski, potaknuti ljudskom potrebom da pomognu onima koji su u nevolji, zato se trudimo maksimalno posvetiti svojoj edukaciji da bi pravovremeno reagovali u svim situacijama.
Ovim putem se zahvaljujemo našoj Aidi Halać na instrukciji skijanja.
Vaš GSS Team!

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram