10.07.2021.
GSS - stanica Zenica

PET VRHOVA LISCA ZA JEDNU HRABRU DJEVOJČICU

Humanitarna planinarska tura “Pet vrhova Lisca za jednu hrabru djevojčicu”

U okviru aktivnosti Azimuth 135, u saradnji sa stanicom Gorske službe spašavanja Zenica, protekle nedjelje održana je humanitarna planinarska tura “Pet vrhova Lisca za jednu hrabru djevojčicu”, organizovana za prikupljanje sredstava Sajjri Poljo, 11-godišnjoj djevojčici, za liječenje i transplantaciju matičnih ćelija u Austriji.

Tura je realizovana na način da su se učesnici upoznali sa velikim dijelom masiva planine Lisac, uspeli se na pet najviših vrhova, a pri tome i pomogli u liječenju djevojčice Sajjre.

Pokret je bio u selu Vrselje, nakon čega je izvršen uspon na vrhove Jelina (1331 mnv), Relej (1305 mnv), Liskovača (1348 mnv), Presjeka (1358 mnv) i Kapak (1411 mnv). Dio učesnika je odmorio na izvoru Pašinac, dok je drugi dio izvršio uspon na najviši vrh masiva, pomenuti Kapak. Grupu je turu zavrsila u selu Pojske.

Pozivu se odazvalo 53 učesnika i učesnice iz Sarajeva, Zavidovića, Kaknja i Zenice, a prikupljeno je 440,00 KM, koje su uplaćene na račun.

Cijela dužina ture bila je 23,5 km, a vremensko trajanje 9,5 sati.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram