07.11.2021.
GSS - stanica Zenica

POZIV NA DANE OTVORENIH VRATA GSS STANICA ZENICA

Drage naše planinarke i planinari,
Gorska služba spašavanja - Stanica Zenica organizuje radionicu povodom "Dana otvorenih vrata" u sklopu projekta "jačanja kapaciteta i razvoj gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini", a pod pokroviteljstvom Češke Razvojne Agencije (ČRA).
U suradnji sa UP Vedro, radionica će se prezentovati ciljanoj grupi, osobama koje idu i borave u prirodi, odnosno planinarima i to na temu "Izrada transportnih sredstava, zaustavljanje krvarenja i tretiranje/imobilizacija lomova i uganuća".
Pozivamo vas da se odazovete radionici, na kojoj ćete se upoznati sa postojanjem i radom Gorske službe spašavanja, sa postignućima Gorske službe, sa izradom transportnih sredstava, zaustavljanjem krvarenja i tretiranjem/ imobilizacijom lomova i uganuća.
Ovo neće biti samo tematska radionica, nego će vas nakon teorijskog dijela članovi Gorske službe spašavanja praktično upoznati sa gore navedenim temama.
Radionica će se organizovati 04.11.2021. godine, u prostorijama Centra za mlade.
Svi ste dobrodošli.

Komentariši

Najnoviji komentari

    Trenutno nema komentara za prikazati.
    arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram